Baka utan socker

8 posts

Proteinmuffins med hallon á la Tasty-Health

En bloggare som verkligen inspirerar mig är Tasty-Health! Hon gör så grymt goda och nyttiga recept hela tiden och hennes fantasi verkar aldrig ta slut. Igår testade jag att göra hennes proteinmuffins med smak av hallon (Utan valnötter).

proteinmuffins hallon tasty-health nyttiga muffins fitnessmat nyttiga recept protein

Muffins:
2,5 dl havremjöl (120g, jag maler eget av havregryn)
2 rågade skopor (50g) Whey Complete vanilj
2 msk mandelmjöl
2 krm vaniljpulver
1/4 tsk salt
0,5 dl (3-4 msk) sukrin
1 tsk bakpulver
4 äggvitor
0,75 dl (80g) osötat äppelmos
1,5 dl (150g) lättmjölk
1,5 dl (125g) hallon

Havreströssel:
1 dl havregryn
4 tsk honung eller agave sirap
1/2 tsk kokosolja

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop ingredienserna till havreströsslet och ställ åt sidan.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop de blöta (utom hallonen) i en separat bunke. Blanda de torra och blöta ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Vänd försiktigt i hallonen och häll sedan smeten i 12 st muffinsformar, gärna silikonformar.
4. Fördela havreströsslet på toppen och grädda sedan i ca 20 minuter eller till de känns fasta. Övergrädda inte!
5. Låt svalna på galler. Frys in de som du inte äter då de inte håller sig färska lika länge som “vanliga” muffins.

Nyttig hallonkaka med vaniljkräm

Idag gav jag mig på ett nytt, sockerfritt recept som jag har velat göra ett tag. Sockerkaka med smak av hallon och vaniljkräm! Den blev verkligen suuupergod, ni måste verkligen testa denna!! Det går jättebra att äta utan vaniljkrämen också, zucchinin och kvargen gör kakan väldigt saftig!

Nyttig sockerfri kaka, sockerkaka, baka protein, glutenfria nyttiga mjuka kakor, deffrecept, fitnessmat

Hallonkakan:

1,5 dl havremjöl 194 kcal
30g whey proteinpulver vanilj (1 skopa)
1/2 dl kokosnötsmjöl
2/3 tsk bakpulver
1 knivsudd kardemumma
2,5 msk sukrin strö
1 krm salt
1/2 dl finriven zucchini
1 ägg 82
4 msk(60 g) Lindahls kvarg (jordgubb)

Vaniljkrämen

50 gram mascarpone 178 kcal
1 tsk  vaniljpulver
1,5 msk Sukring Melis
1 msk hallonsylt (Utan tillsatt socker, ICA)

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i en bunke. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen (175 grader) i 20-25 minuter. (Grädda inte för länge, då blir det för torrt). Ta ut och låt svalna i kylen. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen och bred över kakan – FÄRIGT!


Innehåll:
Hela kakan, med vaniljkräm: 744.
Om ni delar kakan i 10 bitar: 75 kcal per bit

(Vaniljkrämen innehåller 200 kcal totalt. Om ni vill räkna bort denna)

Spana in fler  av mina nyttiga recept här

 

LCHF-Chokladbollar

Här kommer ett recept på LCHF-Chokladbollar! (Kanske inte något jag skulle trycka i mig om jag går på diet, men för er livsstils-LCHFare passar det perfekt till fikan!)

Recept:
100 gram smör
1 skopa(30 gram) Fitnessguru Bake Pro
1 dl riven kokos
4 msk kakao
1 dl Sukrin (sötningsmedel, samma konsistens som socker)

Gegga ihop, rulla till bollar, rulla bollarna i kokos och in i kylen 30 min – FÄRDIGT! 🙂

LCHF Chokladbollar recept sockerfritt godis, nyttiga recept, lågkolhydrat baka bakning utan socker LCHF chokladbollar low carb recept nyttigt godis enkelt recept, sockerfri, sockerfritt godis

Glutenfritt bröd med morötter & zucchini (LCHF)

Här är ett gott recept på lite “nyttigare”, glutenfritt bröd med extra protein. Brödet är bakat med proteinpulver och mandelmjöl, vilket gör att det innehåller mycket protein som gör att man behåller mättnadskänslan lite längre. Brödet passar perfekt för dig med diabetes eller som äter enligt LCHF då frallorna innehåller väldigt lite kolhydrater.

Glutenfritt bröd med morötter & zucchini (LCHF) zucchinibröd. Baka glutenfria frallor

1 1/2 dl finriven zucchini
1 finriven morot
4 ägg
1/2 dl bakepro
1 1/2 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
2-3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen till ett SKUM(Vispa i ca 2-3 min) med elvisp. Blanda ner riven zucchini och morot. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i skålen med ägg/zucchini. Låt stå i ca 5-10 min och forma sedan bröden i den form du vill ha. Jag gör dem rätt små, ca 10 cm långa… In i ugnen i ca 15-20 min. Jag har varmluftsugn så det kan vara annorlunda tid och värme om du bakar i en annan ugn. Inspiration är hämtat från Marianne Andersson men detta bröd innehåller mer protein 🙂

 

Innehåll i hela smeten:
990 kcal (delat på 8 frallor = ca 124 kcal per fralla)
52 gram Protein, 67 gram fett, 31 gram kolhydrater

För att dra ner på kolhydraterna – Ta bort moroten och tillsätt 1/2 dl mer zucchini.
För att dra ner på fett – Ta bort solrosfrön och sesamfrön, ersätt med mer riven morot.

Glutenfritt bröd med Zucchini (LCHF) zucchinibröd

Glutenfritt bröd med Zucchini (utan kolhydrater). Gott bröd med extra protein. Proteinbröd utan kolhydrater och med mycket protein.

HUR GOTT SOM HELST!!! Smakar nästan som vanligt bröd! Åt det bara med smör och ost 🙂 Om man vill kan man även ha i lite “brödkryddor” i smeten, för mer bröd-smak. Nu ska jag snabbt hoppa in i duschen, för sen ska jag och Sebastian ut till Järna på födelsedagskalas för Tina som fyller år idag. Grattis Tina!!!

Spana in fler  av mina nyttiga recept här