Proteinpannkakor utan proteinpulver

Äntligen helg!! Då har man tid att lyxa till det med pannkaksfrukost. Tidigare har jag ju gjort ett recept på proteinpannkakor med proteinpulver. Idag ville jag testa en ny variant på proteinpannkakor UTAN proteinpulver, med inspiration från 56kilo’s recept på kesoplättar.  Hennes kesoplättar är supergoda, men jag ville att de skulle smaka och se ut lite mer som pannkakor. Jag la bara till lite havregryn i smeten och tycker verkligen att det blev supergott!

Nyttiga proteinpannkakor utan proteinpulver, med glutenfria havregryn, keso, ägg, kokosolja och steviadroppar. Ett av flera nyttiga recept!

Recept, 1 portion

Ingredienser

125 g minikeso (dvs. en halv liten burk)
1 dl glutenfria havregryn
1 msk smält kokosolja
1 ägg
1 knivsudd vaniljpulver
4 droppar stevia caramel (alt. 1 msk sukrin eller 1/2 mosad banan)

Mixa ihop keso, havregryn, kokosolja, ägg, vaniljpulver och stevia droppar i en skål så att det blir en slät smet. Låt smeten stå och dra i några minuter så att den blir lite tjockare innan du steker. Stek pannkakorna i kokosolja på mellanhög värme – Voilá, you got yourself a happy pancake!

 

 

Vill ni göra pannkakor som innehåller MYCKET protein, har jag även gjort ett recept på proteinpannkakor med proteinpulver.

Andra nyttiga frukostalternativ

♥ Chiapudding med kokosmjölk

Proteingröt m. proteinpulver

 Chiapudding med blåbär 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »