Konsten att utmana sig själv & nå sina mål

Shit i gatan, vad skönt det är med helg. Förra veckan kändes som ett never-ending-marathon som vägrade ta slut. Veckan var full av utmanande (men roliga) möten samt att jag höll en heldagsutbildning som tog mycket tid och energi. Det gick dock väldigt bra och jag fick riktigt fina betyg av alla deltagare, så arrangören ringde mig dagen efter och ville att jag skulle föreläsa hos dem igen – så himla kul!  Blir lite stolt över mig själv faktiskt då ett av mina mål just nu är att jobba bort min scenskräck. Mission completed ✔

Jag har länge haft problem med att stå på scen/prata inför publik men nu när jag har gjort det några gånger känns det inte alls så farligt.  Man måste utsätta sig själv för läskiga saker för att utvecklas! Om du gör någonting tillräckligt många gånger blir du förhoppningsvis bra på det (eller åtminstone bättre).

Gör personlig utveckling till en vana

Jag (som tydligen är självutnämnd expert i ämnet) tror på att man måste sätta tydliga mål för sig själv och framförallt ha en “systematisk plan” för att lyckas nå dem. Tror även att det är viktigt att fokusera på ett mål i taget för bästa möjliga fokus. Jag ska ge er ett exempel. Just nu vill jag lära mig mer om filmproduktion och att klippa film. Min systematiska plan är då att gå upp kl. 06.00 varje dag och (samtidigt som jag ändå dricker mitt morgonkaffe) titta på minst ett Youtube-klipp om videoredigering. Jag har även satt som mål att klippa film minst 2 timmar/vecka, vilket jag främst gör på helgerna. Tittar jag på ett klipp varje dag, innebär detta att jag har sett ca 30 klipp på en månad. Det blir ganska mycket ny kunskap att ta in, bara genom att lägga ner 2-3 minuter varje morgon. Är ni med på vad jag menar? Om du är fokuserad på ett tydligt mål och systematiskt lägger ner lite tid varje dag, under en längre period, är det ganska svårt att misslyckas.

 

“Motivation gets you going, habit makes you succeed” 

 

Det jag vill förmedla är att du kan göra personlig utveckling till en vana och på så sätt nå dina mål. Ta ansvar för din egen utveckling. Låter det rimligt tycker ni? På tal om videoproduktion så får vi se om det blir någon färdig Santorini.-video, haha… Jag har klippt och grejar i flera veckor nu men känner att det går riktigt trögt framåt. Skam den som ger sig! 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »