Kryddiga nötfärsbiffar med ajvar

Recept: Kryddiga köttfärsbiffar med ajvar & lätt potatissallad | CATBJE.SEHej bloggen!

Har haft fullt upp med att varva ned och ta hand om mig själv hela våren, vilket har resulterat i en betydligt gladare och piggare Catarina. – tjoho! På senaste tiden har jag fokuserat mycket på att få loss lite mer “egentid” och det bästa jag har gjort på länge är att ta upp ridningen igen. Numera rider jag lektion varje måndag ute på Djurgårdens ridskola och passar även på att mysa lite extra i stallet på helgerna också . Där kan jag verkligen känna att jag kopplar av och “lever i nuet”, vilket känns helt fantastiskt 🙂

Förra veckan tog jag tag i kosten också, vilket inspirerade mig till att damma av bloggen igen och bjuda på lite nyttiga recept. Som ni vet så är jag torsk på köttfärsbiffar, så här kommer ett enklare recept som går snabbt att slänga ihop:

Ingredienser

500 g nötfärs 10%
2 ägg
2 msk kalvfond
Färsk koriander alt. basilika (efter smak)
2 klyftor färskpressad vitlök
1 finhackad gul lök
1 tsk chilikrydda
salt och peppar
Mini keso

Blanda köttfärs, ägg, finhackad förs koriander (eller basilika), pressad vitlök , kalvfond, finhackad gul ök och kryddor i en skål. Forma biffarna (100 gram/biff) och stek i 1 tsk kokosolja på medelhög värme. Servera biffarna med  1 msk stark ajvar (paprikasås, går att köpa frädig eller göra egen) , 100 gram minikeso och en sallad gjord på färsk grönkål, hackad gurka, rivna morötter och vitkål.  

Här är ett annat LCHF-vänligt recept med köttfärsbiffar med fetaost (utan ströbröd).

Kcal/portion (2 biffar, 1 msk ajvar, 100 g keso): 523 (ca 50 gram protein)

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »