Paleo-recept: Pytt i panna

Har ni haft en trevlig helg!? Det har jag 🙂 I fredags var vi iväg på födelsedagsfirande och i lördags unnade vi oss en sjukt god (paleo) brunch med härligt sällskap. Lyxigt värre va!  Idag har jag bara varit ute på en långpromenad och myst hemma för att ladda inför kommande arbetsvecka. Här kommer ett superenkelt men riktigt gott paleo-recept som är perfekt att

Paleo pytt i panna, gjord på kassler, ägg, sötpotatis, gulbetor och lök. Perfekt som lunch eller nyttig middag. Middagstips_stenålderskost_recept

Recept, 6 portioner

1 kg kassler
2 stora sötpotatisar
2 gula lökar
4 morätter
1 tsk kokosolja
Färsk persilja
1 klyfta färsk vitlök
Salt & peppar
1 msk chili flakes
Valfritt antal ägg (jag äter ett, min kille två)

Sätt ugnen på 225 grader. Tärna sötpotatis och morötter. Lägg  i en ugnssäker plåt och in i ugnen i ca 10 minuter.
Tärna kassler och lök. Stek i kokosolja. Ta ut morötterna och sötpotatisen ur ugnen och stek tillsammans med kasslern och löken. Addera hackad persilja, pressad vitlök, sal och peppar. Stek valfritt antal ägg att äta till pytten (vi låter gulan vara lös, det blir som en supergod sås på pytten).

Spana in fler  av mina nyttiga recept här!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »