Nyttig frukost

13 posts

Proteingröt med proteinpulver & mango

Proteingröt med proteinpulver, mango, chiafrön & fiber-havregryn

Proteingröt – Världens absolut godaste frukost!

Jag svänger ihop den på tre minuter och är mätt i fler timmar.

Börja med att tina 1 dl fryst mango i micron (ca 2-3 min). Ta ut mangon som nu är helt tinad. Blanda 1 dl havregryn, 1 skopa casein proteinpuver (vanilj) och en knivsudd salt. Häll på ca 1,5 dl vatten, blanda, ställ in i micron i ca 2 minuter. Servera med mosad mango, chiafrön och riven kokos – YUM!

Kokosgröt (LCHF & paleo)

Idag är förhoppningsvis sista dagen med plugg. Jag håller på att skriva på en restuppgift till skolan. När denna är inlämnad och klar kan nedräkningen mot examensdagen börja. Jag tar examen om två veckor, vilket känns helt amazing! Att nästa vecka är sista veckan på praktiken känns också bra. Jag har hunnit med hur mycket som helst och fått massor av ny energi och inspiration som jag hoppas få med mig tillbaka till jobbet igen.

Paleokosten har gått helt ok på senaste tiden. Jag har inte tappat mer i vikt, vilket troligtvis beror på att jag inte ens har försökt, haha. Men nu i veckan tänkte jag bli lite mer strikt och köra igång med periodisk fasta och kvällspromenader igen. Hela den här helgen har bara varit en enda stor cheat-weekend med trevlig middag på Tranan och biljardkväll med gamla kollegorna i fredags och mysig middag hemma med andra goa vänner igår. Igår unnande jag mig till och med lite rödvin 😉 MAY I LIVE, som Alicia hade sagt. Yes, you may live child. Nya tag idag! För övrigt så har jag ett nytt recept som jag vill dela med mig utav. Jag saknar verkligen havregrynsgröten och testade att slänga ihop en LCHF-vänlig kokosgröt utan kolhydrater. Det blev faktiskt supergott! Då gröten inte innehåller varken havregryn eller mjölk fungerar den även utmärkt att äta om du äter paleo.

 

LCHF gröt (även paleo)

2 ägg
1 dl extra creamy kokosmjölk
1 msk kokosmjöl
0,5 krm vaniljpulver

Vispa ihop allt i en kastrull till önskad konsistens. Servera med bär, banan eller varför inte min goda chiasylt.

Här är ett recept på en god kokosgröt utan kolhydrater(LCHF). Kokosgröten är gjord på kokosmjöl, kokosmjölk & ägg. Även ett perfekt recept för dig som äter paleo.

Spana in fler  av mina nyttiga recept här

Chiapudding, någon?

Idag publicerade jag mitt första recept på Tasteline (där jag praktiserar). Spana in receptet HÄR.

Vad sägs om en chiapudding till nyttig frukost? Denna chiapudding är gjord på kokosmjölk, blåbär, hallon och chiafrön. Foto Catarina Bjeren

Chiasylt på körsbär och jordgubbar

På helgerna lyxar vi alltid till det med bananpannkakor till frukost! Idag testade jag dessutom att göra egen chiasylt. Det fick bli en härlig blandning av jordgubbar och körsbär, vilket blev hur gott som helst 🙂 Jag har bestämt mig för att börja fotografera mer här hemma på helgerna för att utveckla mig som fotograf. Vad tycker ni om den här bilden?

Recept chiasylt

2 dl frysta jordgubbar
1 dl frysta körsbär
1 msk chiafrön
2 tsk agavesirap

Värm bären i micron. När bären är varma hackar du dem i mindre bitar (jag använde en sax, det var lättare). Häll i agavesirap och chiafrön – låt stå över natten.

 Sockerfri sylt! Chiasylt på jordgubbar och körsbär! En sockerfri, nyttig sylt utan tillsatt socker. Ett paleo-recept som är perfekt för pannkakor! Foto Catarina Bjeren

Andra recept med chiafrön

Chiapudding med kokosmjölk

 Chiapudding med proteinpulver & mango

 Chiapudding med blåbär