41 posts

Söndagsbrunch

Hej på er! Hur har helgen varit? Min helg har varit hur bra som helst! I lördags hade jag lite vänner över på middag och igår var två av mina favorittjejer över på brunch. Vi pratade bland annat om hur viktigt det är att sätta mål för sig själv, vilket jag såklart gick igång på.

Lisa (brunetten på bilden) tipsade oss om en superbra app där man kan skapa olika listor och bjuda in vänner/familj. Wunderlist heter den. Vi skapade varsin lista som hette “mål 2017” och bjöd in så att vi såg varandras listor. Nu kan vi hjälpa varandra att nå våra mål! Hur kul som helst 🙂

Laktosfri blåbärstårta med lemoncurd

Min pojkvän Sebastian fyllde år i fredags så vi har i princip ägnat oss åt att fira honom hela helgen. Varför bara fira en dag när man kan fira hela helgen liksom!? I fredags var vi ute och åt på restaurang Bockholmen och igår (lördag) hade vi familjen över på tårtkalas hela eftermiddagen. Jag bakade världens godaste gräddtårta till kalaset och tänkte dela med mig av receptet här i bloggen.

Temat i den här bloggen är ju egentligen paleo och nyttiga recept, vilket inte alls stämmer överens med min onyttiga livsstil för tillfället, haha… Jag kommer säkert igång snart igen! Tårtan är i alla fall laktosfri… Hur som helst, här kommer receptet:

Recept 10 bitar – Blåbärstårta med lemoncurd

 • Färdig tårtbotten i 3 delar – 10 bitar
 • Fyllning 1 – Vaniljkräm
  -Ekströms marsánkräm
  -1 liter röd laktosfri mjölk
  -1 dl strösocker

Koka vanikrämen till en fast konsistens, ställ in i kylen för att svalna i 15 min. Lägg upp tårtbotten på ett tårtfat och bred över ett tjockt lager vaniljkräm. 

 • Fyllning 2 – Blåbärsmousse
  -1/2 dl frysta blåbär – tinade och avrunna
  – 1 d hårt vispad laktosfri grädde
  – 4 msk drottningssylt

Lägg på en till tårtbotten och bred ett lager drottningssylt på tårtbotten. Blanda sedan ihop en blåbärsmoussen och fördela jämnt.

 • Lemoncurdgrädde
  – 1 dl lemoncurd
  – 3 dl hårt vispad laktosfri grädde (den blir lösare när du blandar med lemoncurd)

Vispa grädden och börja med att blanda lemon curden med ca 4 matskedar vispad grädde. När blandnngen ser jämnt ut vänder du ned resten av grädden med den grädde som redan är blandad med lemon curd. Detta för att det ska bli en jämn blandning, utan att grädden ska bli för “ofast och rinnig”. Bred över lemoncurdgrädden över hela tårta med en tårtspade och garnera, se nedan. Sedan är tårtan färdig ♥

Granering

 • 1 dl frysta blåbär – tinade och avrunna
  2 dl färska blåbär
  1 tsk florsocker
  Citronmeliss

Recept på laktosfri blåbärstårta med lemoncurd, blåbärsmousse & vaniljkräm. Snabbt recept med färdig tårtbotten

Laktosfri blåbärstårta med lemoncurd & vaniljkräm, ett riktigt gott recept!

Kultursöndag!

Idag har jag och mamma varit på Dansmuseet och kikat på Bea Szenfelds utställning ” Everything you can imagine is real”. Dräkterna var jättehäftiga, men det som imponerade mest på mig var Karolina Henkes fantastiska fotografier! Spana in hela hennes portfolio här, riktigt grymma bilder!  Efter besöket på Dansmuseet blev det en mysig lunch och strosande i Gamla stan. Jag ♥ Stockholm!! Ska aldrig flytta.

Från ett hjärta till ett annat, här är min fina mamma!Mamma-gamla-stan (1 of 1)

Här är en av Karolina Henkes vackra fotografier

Karolina-Henke-for-Operan-The-Royal-Mask-I

En del av min sommar ♥

Sommaren har varit minst sagt underbar! Tre veckors semester som bestod av en helt galen utlandsresa till Kroatien med ett gäng på ca 50 (!) vänner, mys i Västervik, häng i Stockholms skärgård och massor av sol och bad. Nu är jobbet igång igen och det känns faktiskt riktigt bra att komma tillbaka. Hej rutiner!
DSC07274DSC07073 DSC07093DSC07387-2 DSC07488
DSC07214DSC07193