LCHF-pannbiff i svampsås (även paleo)

Cooowabungaaa! Här kommer jag med världens jäkla pangrecept på pannbiffar! Igen. Jag förstår om ni tycker att det börjar bli lite tjatigt med alla dessa pannbiffar, men de är ju så fantastiskt GODA.

Receptet innehåller betydligt färre kalorier än vad andra liknande recept gör iom att såsen är gjord på kokosmjölk istället för matlagningsgrädde och fungerar utmärkt om du äter enligt paleo eller lowcarb/LCHF. Happy eating!

Recept på LCHF-pannbiff i svampsås (även paleo). Förslag på nyttig middag, helt glutenfritt och mejerifritt. Gjord på kokosmjölk, champinjoner, chili, dijonsenap och persilja. Ett bra middagstips till den som vill äta en nyttig middag. Recept, 4-5 personer

Pannbiffar
500 gram köttfärs
1 ägg
2 msk färsk persilja (går även att använda fryst)
1 msk chiliflakes
1 tsk paprikakrydda
1 gul lök

Svampsås
200 gram färska champinjoner
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 piri piri chili
1 klyfta vitlök
1 msk (osötad) dijon senap
salt & peppar efter smak

Stek bort vattnet i champinjonerna. Finhacka löken. Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget, persiljan, chiliflakesen och paprikakryddan. Forma  färsblandningen till biffar och stek i kokosolja på ganska hög värme. Blanda ihop kokosmjölk, finhackad piri piri, dijonsenap  och färskpressad vitlök. När pannbiffarna har fått fin färg på bägge sidor häller du i svampen och såsen. Låt puttra i några minuter och servera sedan med sötpotatis, rotfrukter och grönsaker.

Spana in fler  av mina nyttiga recept här!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »