Paleo-torsk i saffranssås

Ja men vad säger ni, ska vi fira alla nya besökare med ett fullständigt magnifikt middagsrecept? “Jaaa det gör vi. Som vi har längtat!”, svarar ni förväntansfullt. Här kommer det, paleo-vänligt och allt. Hepp!

Torsk i saffranssås, recept för fyra portioner:

4 tinade torskfiléer (går även att byta ut till laxfiléer om man föredrar det)

1 burk kokosmjölk
3 stora nävar grönkål
1 paket saffran
2 vitlöksklyftor
1 pirri pirri-chili
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och riv grönkålen i mindre bitar. Stek grönkålen i kokosolja tillsammans med pressad vitlök och valfria örter/kryddor till den mjuknar. Lägg grönkålen i en ugnssäker form. Lägg torskfiléerna på grönkålsbädden.

Finhacka chili och blanda tillsammans med saffran och kokosmjölk i en skål. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen. Tillaga i ca 15 min (om torsken är tinad). Ät med blomkålsmos, broccoli eller vanlig potatis (om du inte äter strikt paleo/LCHF).

Paleo Torsk med saffran, kokosmjöl och grönkål. Perfekt för dig som äter enligt LCHF/Low carb/Paleo. Foto Catarina Bjeren

Spana in fler  av mina nyttiga recept här

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »