Recept med proteinpulver

9 posts

Gröt med proteinpulver, banan & jordnötssmör

DET-HÄR-ÄR-SÅ-JÄVLA-GOTT. Nu ska ni få recept på världens godaste grötfrukost som är fullproppad med protein. Jag skulle iväg och träna med en tjejkompis imorse och kände verkligen att jag var tvungen att få i mig en riktigt stadig frukost innan träningspasset. Har ju en annan variant på proteingröt som jag brukar göra, men nu ville jag testa något nytt med CHOKLAD. Det blev verkligen hur gott som helst 🙂

Gröt med proteinpulver (chokladsmak), banan, jordnötssmör & kokosflingorRecept, 1 portion

Gröt:

1 dl fiber havregryn
1/2 skopa Kasein proteinpulver med smak av choklad
1,5 dl vatten
1 knivsudd salt

Blanda torrvaror i en kastrull. Tillsätt vatten och rör om med en sked eller visp. Koka på medelhög värme med kontinuerlig omrörning. (går även bra att koka i micron ca 2 min).

Topping:

1/2 banan
1 msk jordnötssmör
1 msk riven kokos

Spana in fler  av mina nyttiga recept här

 

Smoothie bowl m. jordgubb, banan & proteinpulver

Idag fick det bli en smoothie bowl till middag! Var så sjukt trött när jag kom hem att jag inte orkade laga någon riktig mat. Har fryst in “bananpengar” sedan tidigare, så det var bara att slänga ner allt i mixern. Som ni ser är garneringen också väldigt enkel och spontan. Haha… Här har ni receptet:

Nyttigt mellanmål! Smoothie bowl m. jordgubb, banan & proteinpulver

Ingredenser:

Smoothie bowl:
1 fryst banan
1 dl frysta hallon
1 msk whey protein pulver (jordgubb)
2 dl vatten

Garnering:

1 msk riven kokos
1/2 banan
4 jordgubbar
1 tsk chiafrön

Hacka bananen i små pengar, frys in i minst 3 timmar. Ta ut banan och hallon ur frysen och låt tina i ca 5-10 min (beroende på hur stark mixer du har. Har du en klen blender som mig behöver frukten tina lite så att inte blendern går sönder). Blanda proteinpulver med vatten och skaka i en shaker medan frukten tinar lite. Häll ner proteinshaken och frukten i blendern och mixa slätt. Garnera med riven kokos, kokosflingor, musli, chiafrön, färska jordgubbar och banan!

Nyttig smoothie bowl m. jordgubb, banan & proteinpulver. Perfekt som nyttigt mellanmål!

Spana in fler  av mina nyttiga recept här

Grön smoothie med proteinpulver & bär

Ligger hemma i ännu en dödsförkylning idag och har gjort ett , någorlunda, tappert försök för att ta mig ur mina dåliga semester-matvanor. Tänkte “kickstarta mitt nya liv”, som alla hälsoproffs hade uttryckt sig, med en nitrat-laddad grön smoothie!

Försökte få till en lite roligare färg med hjälp av hallon och blåbär, vilket gick hyfsat bra faktiskt! Adderade även lite proteinpulver och äggvita för att göra den mer mättande (ja, jag har för tillfället lagt paleokosten åt sidan, but I will be back soon – pinky promise!).

INGREDIENSER
1/2 äpple
1 äggvita
1 msk whey proteinpulver (vanilj)
2 nävar färsk babyspenat
10 frysta hallon
1/2 dl blåbär

 

 

Proteingröt med proteinpulver & mango

Proteingröt med proteinpulver, mango, chiafrön & fiber-havregryn

Proteingröt – Världens absolut godaste frukost!

Jag svänger ihop den på tre minuter och är mätt i fler timmar.

Börja med att tina 1 dl fryst mango i micron (ca 2-3 min). Ta ut mangon som nu är helt tinad. Blanda 1 dl havregryn, 1 skopa casein proteinpuver (vanilj) och en knivsudd salt. Häll på ca 1,5 dl vatten, blanda, ställ in i micron i ca 2 minuter. Servera med mosad mango, chiafrön och riven kokos – YUM!