Nyttig hallonkaka med vaniljkräm

Idag gav jag mig på ett nytt, sockerfritt recept som jag har velat göra ett tag. Sockerkaka med smak av hallon och vaniljkräm! Den blev verkligen suuupergod, ni måste verkligen testa denna!! Det går jättebra att äta utan vaniljkrämen också, zucchinin och kvargen gör kakan väldigt saftig!

Nyttig sockerfri kaka, sockerkaka, baka protein, glutenfria nyttiga mjuka kakor, deffrecept, fitnessmat

Hallonkakan:

1,5 dl havremjöl 194 kcal
30g whey proteinpulver vanilj (1 skopa)
1/2 dl kokosnötsmjöl
2/3 tsk bakpulver
1 knivsudd kardemumma
2,5 msk sukrin strö
1 krm salt
1/2 dl finriven zucchini
1 ägg 82
4 msk(60 g) Lindahls kvarg (jordgubb)

Vaniljkrämen

50 gram mascarpone 178 kcal
1 tsk  vaniljpulver
1,5 msk Sukring Melis
1 msk hallonsylt (Utan tillsatt socker, ICA)

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i en bunke. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen (175 grader) i 20-25 minuter. (Grädda inte för länge, då blir det för torrt). Ta ut och låt svalna i kylen. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen och bred över kakan – FÄRIGT!


Innehåll:
Hela kakan, med vaniljkräm: 744.
Om ni delar kakan i 10 bitar: 75 kcal per bit

(Vaniljkrämen innehåller 200 kcal totalt. Om ni vill räkna bort denna)

Spana in fler  av mina nyttiga recept här

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »